Cícer je obilovina tvoriaca drobné hranaté zrnká nažltlej farby. Vyniká veľkou výživnou hodnotou (obsahuje okolo 30% bielkovín, 8% tuku, 44% uhlohydrátov, veľa vitamínov a minerálnych látok - najviac draslíka, vápnika, horčíka a mangánu).
Vzhľadom k tomu, že sa cícer pomalšie varí, doporučuje sa ho pred varením namočiť na 4-6 hodín do slanej vody. (Namáčanie v slanej vode urýchľuje mäknutie, zabezpečuje rovnomernosť varenia a zlepšuje chuťové vlastnosti ccíceru). Potom sa slaná voda zleje, cícer sa zaloje obyčajnou vodou a uvarí sa - čo trvá asi 3 hodiny, v tlakovom hrnci 40 min. Konzumuje sa vvarený alebo pražený, používa sa ako príloha na prípravu pokrmov, základ výborných pomazánok a polievok.
Produkt ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva.
Obsah: 500g