Jablkový ocot nepasterizovaný a nefiltrovaný BIO DEMETER 750ml



0 Hodnotenia

4.40€

Pridať do košíka:

Detail produktu

Nepasterizovaný jablkový ocot s materskou kultúrou. Jablkový ocot je prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum.

Jablkový ocot je jediným octom, ktorý nevyvoláva v tele kyslú reakciu.

 

Vyrába sa z čerstvých rozdrvených BIO jabĺk, ktoré sa následne nechajú kvasiť v drevených bareloch, pretože drevo napomáha prirodzenej fermentácii. Pravý prírodný jablkový ocot je hustá tekutina zafarbená do hneda, v ktorej je proti svetlu vidieť ľahká usadenina. To je dôkaz, že ide o 100% živú potravinu. Ide o molekuly proteínu zoskupené do vláknitých útvarov, ktorých prítomnosť znamená, že najlepšia časť octu, teda minerály a enzýmy, neboli zničené. Napriek tomu nie je nutné skladovať ocot v chladničke. Doporučuje sa ocot pred použitím pretrepať, aby bolo využité všetko, čo nám v ňom príroda dáva .

Nepasterizovaný jablkový ocot sa dnes už úplne stratil z obchodov, pretože výrobcovia uprednostňujú atraktívny vzhľad výrobku a tmavá farba hustého prírodného jablkového octu s usadeninou sa môže zdať neatraktívna. Destiláciou sa ale zničia skoro všetky liečivé vlastnosti octu, odstránia sa enzýmy, draslík, fosfor, kremík, stopové prvky a pektín ako aj dôležité kyseliny, ktoré v tele pomáhajú ničiť toxíny a nezdravé baktérie.

Jablkový ocot je možné používať ako základ šalátových dressingov, omáčok, marinád, polievok a ďalších pokrmov. Možno ho tiež konzumovať aj vo forme osviežujúceho nápoja (pomiešaný s vodou), prípadne dochutiť sladom, obilným alebo javorovým sirupom alebo medom.

Zloženie: BIO jablká, 5% kyselina octová

 /><style= /><style=
Ďalšie informácie
  • Kód: 500
  • Prepravná hmotnosť: 0.5kg
  • Výrobca: Clearspring