Výrobca: Lifefood
Kód produktu: 603
EAN 8594071484057
Dodanie: 1-3 dni
3.80€
Bez DPH: 3.17€
Varianty

Množstvo

Čokoláda z nepraženého kakaa a Kešu BIO.  Jedinečná a nezabudnuteľná chuť. Ručná výroba.

RAW čokoláda bez cukru s kešu orieškami. Bez mliečnych produktov, sójového emugátoru a rafinovaného cukru.

ZLOŽENIE: kakaové maslo bio 33%, raw kešu oriešky (22%), raw kakaový prášok bio, raw sirup z agáve bio, lucuma mletá bio. Obsah kakaovej sušiny min. 53%.

ALERGÉNY: môže obsahovať stopy iných orechov.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 2303J / 552kcal
  • Tuky: 45g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 24g)
  • Sacharidy: 29g (z toho cukry: 15g)
  • Vláknina: 9g
  • Bielkoviny: 10g
  • Soľ: 0,03g

SKLADOVANIE: skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste pri teplote do 22°C. Po otvorení spotrebujte do 10 dní.

KRAJINA PÔVODU: Česká Republika


Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na svete a veľa ľudí západného sveta si nevie život bez nej ani predstaviť.  V dnešnej dobe sa totiž bežná čokoláda vyrába z pražených kakaových bôbov ich skvapalnením, mletím a potom zmiešaním s rafinovaným cukrom, sójovým lecitínom, mliečnymi produktami a stuženými tukmi a radou ďalších nie celkom vhodných prísad. U drahších čokolád ide v lepšom prípade „len“ o lecitín a cukor.

Vždy a bezvýhradne tomu však tak byť nemusí. Viete si predstaviť čokoládu, ktorá by bola výživná, chutná a pritom bez všetkých zmienených negatívnych aspektov? Znie to ako fantázia, ale živá čokoláda taká je.
Základným rozdielom oproti bežným čokoládam je, že je vyrábaná z nepraženého kakaa. Všetkny kakaové súčasti, ktoré obsahuje, sa vyrábajú z nepražených kakaových bôbov, vďaka čomu sa v čokoláde zachovajú všetky výživné hodnoty, ktoré semená plodov kakaovníka Theobroma Cacao (grécky Pokrm bohov) obsahujú.

Nepražené kakaové bôby sú výnimočne komplexnou potravinou a radia sa do kategórie tzv. ‚superpotravín‘. Sú významným zdrojom horčíka a organickej síry v prírode. Okrem toho sú zdrojom veľmi širokého spektra ďalších minerálov a vitamínov. Podľa vedeckých výskumov je kakao jednou z plodín najbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidných antioxidantov je v ňom približne 10%, čo je 3x viac ako v zelenom čaji a 20x viac ako v praženom bežne dostupnom kakaovom prášku. Antioxidanty v nepraženom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.