Bez DPH: 3.17€
RAW Čokoláda z nepraženého kakaa BIO POMARANČ. Jedinečná a nezabudnuteľná chuť. Ručná výroba.
Čistá vysoko percentná čokoláda ochutená sirupom agáve. Bez mliečnych produktov a rafinovaného cukru, ale nie príliš horká.
ZLOŽENIE: raw kakaové maslo bio 43%, raw kakaový prášok bio, raw agáve sirup bio, pomarančová kôra bio 10%. Obsah kakaovej sušiny najmenej 70%.
ALERGÉN: môže obsahovať stopy orechov
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 2231kJ / 535kcal
- Tuky: 46g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 29g)
- Sacharidy: 243g (z toho cukry: 15g)
- Vláknina: 10g
- Bielkoviny: 6g
- Soľ: 0,02g
SKLADOVANIE: skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste pri teplote do 22°C. Nie je vhodne uchovávať v chladničke.
KRAJINA PÔVODU: Česká Republika
Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na svete a veľa ľudí západného sveta si nevie život bez nej ani predstaviť. V dnešnej dobe sa totiž bežná čokoláda vyrába z pražených kakaových bôbov ich skvapalnením, mletím a potom zmiešaním s rafinovaným cukrom, sójovým lecitínom, mliečnymi produktami a stuženými tukmi a radou ďalších nie celkom vhodných prísad. U drahších čokolád ide v lepšom prípade „len“ o lecitín a cukor.
Vždy a bezvýhradne tomu však tak byť nemusí. Viete si predstaviť čokoládu, ktorá by bola výživná, chutná a pritom bez všetkých zmienených negatívnych aspektov? Znie to ako fantázia, ale živá čokoláda taká je.
Základným rozdielom oproti bežným čokoládam je, že je vyrábaná z nepraženého kakaa. Všetkny kakaové súčasti, ktoré obsahuje, sa vyrábajú z nepražených kakaových bôbov, vďaka čomu sa v čokoláde zachovajú všetky výživné hodnoty, ktoré semená plodov kakaovníka Theobroma Cacao (grécky Pokrm bohov) obsahujú.
Nepražené kakaové bôby sú výnimočne komplexnou potravinou a radia sa do kategórie tzv. ‚superpotravín‘. Sú významným zdrojom horčíka a organickej síry v prírode. Okrem toho sú zdrojom veľmi širokého spektra ďalších minerálov a vitamínov. Podľa vedeckých výskumov je kakao jednou z plodín najbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidných antioxidantov je v ňom približne 10%, čo je 3x viac ako v zelenom čaji a 20x viac ako v praženom bežne dostupnom kakaovom prášku. Antioxidanty v nepraženom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.