Bez DPH: 4.46€
TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)
Ak si chcete rezervovať daný produkt, zavolajte nám na číslo +421911449429 alebo napíšte email na info@biosen.sk a my vám ho rezervujeme.
Ďakujeme :)
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.
Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v
Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia
pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo
chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou
sa chlieb pokropí vodou.
Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.
POUŽITIE: Z
Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne,
plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a
mnoho iných fajných receptov.
ZLOŽENIE: pšeničná múka, špenát, cesnak, voda, soľ
TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 313 kJ / 309kcal
- Tuky: 0,31
- Sacharidy: 63,44g
- Bielkoviny: 13,11 g
- NaCl: 2,54g
ALERGÉNY: lepok
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a v chlade
OBSAH: 450g (3ks)
KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika

bez chemických prísad pre štíhlu líniu domáci výrobok


RECEPTY:
SLANÁ ŠTRÚDĽA
suroviny: lavaš špenátový (3/4), 1 bryndza, 1/2 cream cheese light, 1 vajce, biely jogurt, jemná saláma, ľadový šalát, mozzarella, kukurica sterilizovaná, soľ, korenie, sušená bazalka
príprava: Lavašpostrihajte na štvorce, ako je zložený na 4ks. Bryndzu vymiešame s 1/2 cream cheese a 1pl bieleho jogurtu. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Natierame na Lavaš (nie na hrubo), na to poukladáme salámu, natrhaný ľadový šalát a kukuricu. Zrolujeme a poukladáme od seba trochu ďalej na vymastený menší plech. Trochu zmesi z bryndze by malo ešte ostať v miske, zamiešame tam vajce a tiež 1-3pl bieleho jogurtu, ochutíme bazalkou. Lyžicou vsrtvíme na palacinky, aby sa celé zmesou potreli. Na vrch nastrúhame trochu parmezánu a jednu celú mozzarellu. Pečiem na 190°C približne 35 minút. Dobrú chuť!
ZAPEČENÝ LAVAŠ SO SYROM
suroviny: 1 lavaš, slaný syr, syrová omáčka, miešaný šalát
príprava: Slaný syr si narežeme na hrubšie plátky a poukladáme ho pozdĺžne po lavaši. Chlieb potrieme obľúbenou syrovou omáčkou a dochutíme miešaným šalátom. Lavaš zrolujeme najprv po okrajoch chleba a potom opatrne zavinieme dlhšiu časť lavaša. Nakrájame si rolky o dĺžke podľa seba a poukladáme ich na plech. Necháme nahriať rúru a pecieme po dobu 3 minút.. Dobrú chuť!