Výrobca: Laváš
Kód produktu: 259
Dodanie: 1-3 dni
4.80€
Bez DPH: 4.00€
Varianty

Množstvo

TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)

Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.

Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.

Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.

POUŽITIE: Z Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne, plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a mnoho iných fajných receptov.

ZLOŽENIE: pšeničná múka, špenát, cesnak, voda, soľ

TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 1 313 kJ / 309kcal
  • Tuky: 0,31
  • Sacharidy: 63,44g
  • Bielkoviny: 13,11 g
  • NaCl: 2,54g

ALERGÉNY: lepok

SKLADOVANIE: skladujte v suchu a v chlade

OBSAH: 450g (3ks)

KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika


 

 

                         


bez chemických prísad            pre štíhlu líniu               domáci výrobok     




RECEPTY:

SLANÁ ŠTRÚDĽA

suroviny: lavaš špenátový (3/4), 1 bryndza, 1/2 cream cheese light, 1 vajce, biely jogurt, jemná saláma, ľadový šalát, mozzarella, kukurica sterilizovaná, soľ, korenie, sušená bazalka

príprava: Lavašpostrihajte na štvorce, ako je zložený na 4ks. Bryndzu vymiešame s 1/2 cream cheese a 1pl bieleho jogurtu. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Natierame na Lavaš (nie na hrubo), na to poukladáme salámu, natrhaný ľadový šalát a kukuricu. Zrolujeme a poukladáme od seba trochu ďalej na vymastený menší plech. Trochu zmesi z bryndze by malo ešte ostať v miske, zamiešame tam vajce a tiež 1-3pl bieleho jogurtu, ochutíme bazalkou. Lyžicou vsrtvíme na palacinky, aby sa celé zmesou potreli. Na vrch nastrúhame trochu parmezánu a jednu celú mozzarellu. Pečiem na 190°C približne 35 minút. Dobrú chuť!

 

 

ZAPEČENÝ LAVAŠ SO SYROM

suroviny: 1 lavaš, slaný syr, syrová omáčka, miešaný šalát

príprava: Slaný syr si narežeme na hrubšie plátky a poukladáme ho pozdĺžne po lavaši. Chlieb potrieme obľúbenou syrovou omáčkou a dochutíme miešaným šalátom. Lavaš zrolujeme najprv po okrajoch chleba a potom opatrne zavinieme dlhšiu časť lavaša. Nakrájame si rolky o dĺžke podľa seba a poukladáme ich na plech. Necháme nahriať rúru a pecieme po dobu 3 minút.. Dobrú chuť!