Včelí peľ je tvorený peľovými zrnkami kvitnúcich rastlín. Jedna rastlina dokáže vyprodukovať viac ako 5 miliónov peľových zŕn. Jedno zrnko ma veľkosť 0,05 mm. Voľným okom ho nemôžeme vidieť. Peľové zrnká jednotlivých rastlinných druhov sa od seba líšia nielen veľkosťou, ale aj tvarom a farbou. Môžu byť žlté, hnedé alebo zelené.
- VHODNÝ PRE RAW RECEPTY
Včelí peľ je výborný zdroj proteínov, okolo 18 vitamínov, 25 minerálov a viac ako 20 aminokyselín. Je extrémne bohatý na B vitamíny, vitamíny skupiny C, D, E, lecitín a karotény. Výborný zdroj energie.
Včelí peľ je cenným doplnkom každodennej stravy.
DÁVKOVANIE: Zaraďujte včelí peľ pomaly (zvlášť alergici - cca 2g/deň1/2 čaj.lyžičky) Prvý mesiac 1čl/deň, neskôr 1-3čl/deň. Spracovávajte iba pri nízkych teplotách.
POUŽITIE: na priamu konzumáciu, do nápojov, smoothies, do dezertov, ovocných a obilninových kaší.
ZLOŽENIE: 100% kvetový peľ
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1596 kJ / 379 kcal
- Tuky: 8,9 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 3,1g )
- Sacharidy: 52 g (z toho cukry: 31 g)
- Bielkoviny: 20 g
- Vláknina: 5,3 g
- Soľ: 0,02 g
SKLADOVANIE: skladujte v chlade, po otvorení obal dôkladne uzavrite, mimo dosahu detí
KRAJINA PÔVODU: EU