Bez DPH: 1.71€
Maková múka obsahuje dvojnásobné množstvo vitamínov, minerálnych látok a bielkovín. Pokiaľ hľadáte alternatívy ku klasickému mletému maku, ktorý dávate do koláčov, skúste si spraviť chutný dezert z makovej múky.
Maková múka sa vyrába tak, že sa najprv lisovaním za studena odstráni olej a až následne sa pomelie na jemnú múku. Narozdiel od mletého maku, ktorý neprešiel procesom odtučnenie obsahuje maková múka minimálne množstvo tuku.
Koláče z nej sú chuťovo výborné, avšak treba rátať s tým, že aj s použitím prášku do pečiva nebude mať korpus až takú výšku.
Aj napriek tomu však stojí za to vyskúšať ju, pretože koláčik je z nej mäkučký a vláčny. Výborné je kombinovať už hotový koláčik s nejakým
chutným džemom, alebo krémom z tvarohu.
Múka obsahuje zdraviu prospešné minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, draslík, sodík, železo), vitamíny, bielkoviny, aminokyseliny a esenciálne mastné kyseliny.
ALERGÉNY: -
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1297kJ/310kcal
- Tuky: 16,79 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,64 g)
- Sacharidy: 5,14 g (z toho cukry: 4,25 g)
- Bielkoviny: 34,51 g
- Soľ: 0,05 g
KRAJINA PÔVODU: Maďarsko