Výrobca: Amylon
Kód produktu: 364
Dodanie: 1-3 dni
0.35€
Bez DPH: 0.29€

Množstvo

Výborný pomocník pri pečení, Vaše cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže Vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky.

Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda.

  • kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
  • kyprí o niečo menej. Použite 1,5 vrecúška tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy.
  • prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok.
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).


Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • bežný kypriaci prášok: kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov);
  • kypriaci prášok bez fosfátov: kyslou zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch, zásaditou zložkou je jedlá sóda, obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite.

ZLOŽENIE: kukuričný škrob bio, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné.

ALERGÉNY: môže obsahovať stopy mlieka a vajec

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 705 kJ / 166 kcal
  • Tuky: 0,0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g)
  • Sacharidy: 41,0 g (z toho cukry: 0,0 g)
  • Bielkoviny: 0,1 g
  • Soľ: 15,4 g

SKLADOVANIE: skladujte v suchu

KRAJINA PÔVODU: Česká republika