Bez DPH: 6.00€
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias.
Je to usušený vývar z morských rias tengusa. Tekutina, ktorá prevarením rias vznikne, má po vychladnutí gélovú konzistenciu. Táto hmota sa rozprestrie na špeciálne rohože a suší 14 dní na slnku a mrazu (agar sa vyrába vždy v zime). Usušený agar sa potom, buď len pokrája na malé tyčinky, alebo namelie na vločky.
POUŽITIE: používa sa v pudingoch a na zahustenie pokrmov. 5g vločiek povaríme cca 5 minút v 600ml tekutiny. Tekutina bude riedka, ale počas chladnutia stuhne. Agar obsahuje železo, vápnik, jód a mnohé iné stopové prvky.
ZLOŽENIE: Agar-agar (Gelidium 100 %).
ALERGÉNY: môže obsahovať stopy lepku
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 633 kJ / 158 kcal
- Tuky: 5,73 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g)
- Sacharidy: 78,0 g (z toho cukry: 0,0 g)
- Vláknina: 77,0 g
- Bielkoviny: 0,0 g
- Soľ: 0,61 g
KRAJINA PÔVODU: Japonsko