Výrobca: Jizerské pekárny
Kód produktu: 2470
EAN 8594164681004
Dodanie: 1-3 dni
4.10€
Bez DPH: 3.42€
Varianty

Množstvo

Prirodzene bezlepková zmes je určená pre všestranné použitie. (ako pre prípravu kysnutých ciest, šľahaných a trených hmôt, tak i pri varení k zahusťovaní pokrmov, príprave knedlí a cestovín.)

ZLOŽENIE: pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pre bezlep. dietu, lupinová múka LP20, dextróza, guarová múka - zahusťovač, kyselina askorbová

ALERGÉNY: lupina. Môže obsahovať stopy: sezamu, oxidu siričitého

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 1548 kJ/369 kcal
  • Tuky: 2,1 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g)
  • Sacharidy: 83 g (z toho cukry: 3,9 g)
  • Bielkoviny: 3,1 g
  • Soľ: 0,11 g

SKLADOVANIE: skladujte na suchom mieste

KRAJINA PÔVODU: Česká Republika

Tip na chutné recepty:

Recept na svetlý chlieb

  • Zmes Jizerka 0,5 kg, voda 3,5 dcl, droždie 20 g, soľ 7 g, maslo 20 g.

Droždie rozpustíme v studenej vode a nalejeme do miešacej nádoby. Odvážime Jizerku, soľ a krátko intenzívne vymiešame cesto. Nakoniec hnetenia pridáme maslo. Necháme 5 minút odpočinúť a potom vytvarujeme bochník na plech na pečenie. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hod. Pred pečením povrch bochníka pokropíme vodou. Začíname piecť pri teplote 200 ° C, ktorú po 15 min stiahneme na 180 ° C. Pečieme celkom asi 60 minút.

Recept na sladké cesto: Tlačené koláče

  • Zmes Jizerka 200 g, cukor krupica 35 g, droždie 10 g, maslo 30 g, soľ 3 g, vajcia 1 ks, voda 1 dcl, drobenka: zmes 100 g, maslo 50 g, cukor 50 g.

Droždie rozpustíme vo vode, pridáme vajce, zmes, soľ, cukor a všetko krátko intenzívne premiesime. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a domiešame. Pri použití cesta na tlačené koláče necháme cesto 5 minút odpočinúť a potom nadelíme a vytvarujeme guličky s hmotnosťou asi 15 g. Necháme na plechu kysnúť asi 40 min. Potom guličky roztlačíme pohárikom a vzniknutú jamku naplníme rôznou náplňou (tvarohová, maková, džem, ovocie). Okraje koláča potrieme vajíčkom a vrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 180 ° C asi 20 min.

Recept: Šľahaná bábovka

  • 6 čerstvých vajec, 6 lyžíc zmesi Jizerka, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica stolového oleja.

Formu vymastíme olejom a vysypeme bezlepkovou strúhankou. Vajcia oddelíme a šľaháme najskôr bielky pri najvyššej rýchlosti za postupného pridávania cukru až vyšľaháme pevný sneh. Znížime rýchlosť šľahania a postupne zašľaháme žĺtky. Po zašľahaní žĺtkov na najpomalší chod postupne do hmoty vmiešame bezlepkovú zmes Jizerka a nakoniec lyžicu stolného oleja. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 ° C počas 30 minút.