SOBA orientálne pohánkové rezance so pšenicou 200g BIO
4.70€
Bez DPH: 3.95€
Bez DPH: 3.95€
Varianty
Bezvaječné pohánkové cestoviny v bio kvalite so pšenicou.
ZLOŽENIE: polo-celozrnná pšeničná múka bio 52%, pohánková múka bio 35%, voda, morská soľ
ALERGÉNY: lepok
PRÍPRAVA: čas varenie cca 5 minút.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1477 kJ / 353 kcal
- Tuky: 2,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g)
- Sacharidy: 65 g (z toho cukry: 2,1 g)
- Bielkoviny: 14 g
- Vláknina: 4,5 g
- Soľ: 2 g
SKLADOVANIE: skladujte v suchu
KRAJINA PÔVODU: Japonsko
_______________________________________________________
RECEPT PRE VÁS:
Pohánkové rezance s Miso-Tahini omáčkou (pre 2-3 porcie)
Suroviny:
- 250g pohánkových rezancov
- 4 polievkové lyžice
- sladké biele miso
- 3-4 pol. lyžice tahini
- 100ml studenej vody
- 2 pol. lyžice ryžového octu
- šťava z 3cm čerstvého zázvoru
- 1 nakrájaný strúčik cesnaku
- štipka bazalky alebo tymiánu
- 1 nakrájaná stredne veľká mrkva
- 1 nakrájaná cukety
- vňať kôpru
Postup:
Pohánkové rezance uvarte podľa návodu, opláchnite studenou vodou a pridajte k nim krátko naparenú mrkvu a cuketu. V hrnci zmiešajte miso a tahini, pridajte vodu a vymiešajte na hladkú omáčku. Pridajte ostatné suroviny a priveďte k varu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody. Ak je redšia, chvíľu povarte, kým trochu nezhustne. Servírujte s pohánkovými rezancami a naparenou zeleninou.