Brezový cukor Xylitol je prírodný cukor, ktorý sa chuťou, sladivosťou ako aj použitím vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru.
POUŽITIE: Môžeme ho používať všade tam, kde používame štandardný cukor. Na rozdiel od neho však má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.
UPOZORNENIE: Kedže má brezový cukor výrazné antibakteriálne účinky, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky ani pre droždie. Nie je teda vhodný na prípravu kysnutého cesta.
Brezový cukor má množstvo pozitívnych vlastností:
- nepriberá sa z neho
- neokysľuje organizmus
- je antibakteriálny
- je vhodný aj pre diabetikov
- pri redukčnej diéte
- pre tehotné ženy
ZLOŽENIE: 100% brezový cukor (konzumácia väčšieho množstva môže spôsobovať preháňanie)
GLYKEMICKÝ INDEX: 7
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 004 kJ / 204 kcal
- Tuky: 0,0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g)
- Sacharidy: 100 g (z toho cukry: 0 g, z toho: alkoholické cukry (polyoly): 100g)
- Bielkoviny: 0 g
- Vláknina: 0g
- Soľ: 0 g
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chlade
KRAJINA PÔVODU: Fínsko