Bez DPH: 3.78€
Pôvod pesta sa kladie do oblasti Ligurie v severnon Taliansku. Názov pesto je odvodený od talianskeho slova slova pestare = tĺcť, mlátiť.
Tradičná príprava pesta spočíva v rozdrvení a trení bazalkových listov v mramorovom mažiari drevenou paličkou. Ďalej sa sem pridá soľ, cesnak a olivový olej, čo je prípad nášho Pesto alla genovese, ktorého hlavné zloženie tvorí práve bazalka.
Pesto alla Genovese je klasika talianskej kuchyne, je to veľmi chutné bazalkové pesto so syrom Grana Padano.
Pri výrobe tohto pesta neboli použité žiadne chemikálie a ani konzervanty.
POUŽITIE: stačí pridať k hotovým cestovinám a máte hotový ľahký obed alebo večeru. Pesto je možné však konzumovať aj s pečivom a výborne chutí aj so šalátmi, mäsom alebo ryžou.
ZLOŽENIE: bazalka* 40%, extra panenský olivový olej* 21%, syr Grana Padano* 11%, slnečnicový olej*, zemiaky*, kešu orechy*, píniové oriešky*, cesnak*, trstinový cukor*, morská soľ, čierne korenie*, citrónová šťava. *bio
ALERGÉNY: kešu orechy, syr - laktóza, píniové oriešky
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1527kJ/365 kcal
- Tuky: 35g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,6g)
- Sacharidy: 6,4g (z toho cukor: 4,6g)
- Vláknina: 6,2g
- Soľ: 1g
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chlade
KRAJINA PÔVODU: Nemecko