Bez DPH: 2.75€
Badián patrí k najkrajším koreninám na trhu a ešte k tomu aj dobre chutí. Badián, alebo tiež hviezdicový aníz, je sušené súplodie zo stromu anízovca pravého. Pochádza z Číny, má sladkú arómi, ktorá sa blíži k vône k feniklu, ale je o trochu ostrejšia, sa dobre hodí do sladkého pečiva, do kompótov i do vareného vína.
V čínskej kuchyni sa s badiánom a sójovou omáčkou pripravujú polievky, dusené kura, bravčové mäso a kačica. Aj vo Vietname radi používajú badián pri príprave svojich pokrmov, napr. hovädzie polievky (pho). Badián je však korenie, ktoré môžete použiť oveľa rozmanitejšie ako sa môže zdať - stačí trocha odvahy k experimentovaniu.
TIP: Pri príprave kurčaťa vložte badián dovnútra, aby dodal mäsu krásnu arómu.
ZLOŽENIE badián celý BIO
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chlade.
KRAJINA PÔVODU: Rakúsko