Špaldová kaša, vhodná naozaj pre všetkých. Rýchlo si ju pripravíte s mliekom alebo vodou, môžete ju použiť na zahustenie polievok, omáčok, pripraviť si z nej výdatné raňajky alebo sladký dezert.
Dochuťte si ju podľa vlastných predstáv - s orechmi, čokoládou, medom či džemom alebo aj so všetkými druhmi ovocia.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
PRÍPRAVA: do teplého sójového (či iného) nápoja pridávame za stáleho miešania instantnú kašu až docielime požadovanú hustotu.
ZLOŽENIE: 100% celozrnná pšenica špalda
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 520 kJ / 360 kcal
- Tuky: 2,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g)
- Sacharidy: 66,0 g (z toho cukry: 0,7 g)
- Vláknina: 9,2 g
- Bielkoviny: 12 g
- Soľ: <0,01 g
SKLADOVANIE: Skladujte v suchu a vždy v uzavretom obale
KRAJINA PÔVODU: Česká republika