Kombucha kultúra - násada 150ml Stevikom
5.60€
Bez DPH: 4.67€
Bez DPH: 4.67€
Kombucha násada (fungus) - alebo kultúra pre domácu výrobu kombuchy. Spomaľuje proces stárnutia, detoxikuje organizmus a pomáha zlepšovať trávenie.
Kombucha chutí podobne ako jablkový ocot alebo aj burčiak. Je veľmi osviežujúca. Obsahuje vysoké množstvo vitamínov, enzýmov, zdraviu prospešných minerálov a prirodzených kvasiniek.
ZLOŽENIE: fungus kombuchy v náleve živej kombuchy
Neobsahuje chemické a konzervačné látky.
POUŽITIE:
- Z 1 a 2 kopcovitých lyžíc voľne sypaného čaju alebo zo 4 sáčkov vylúhujeme 1 liter čaju. Môžeme použiť i zmes čiernych a zelených čajov.
- Výluh osladíme 4 až 6 polievkovými lyžicami cukru alebo 2 lyžicami medu. Ak chcete znížiť obsah cukru, je možné použiť i lístky stevie (pri použití menšieho množstva cukru musíte počítať s tým, že kvasenie bude trvať dlhšie, min. 9 dní)
- Do vysterelizovaného pohára nalejeme čajový výluh, rozpustíme cukor alebo med, prípadne osladíme sparenými listami stevie a necháme vychladnúť na izbovú teplotu (23 až 25°C). Pri nižších teplotách huba zle rástla.
- Pridáme zakúpenú kultúru kombuchy, hrdlo pohára uzavrieme plátnom (látkou) a zaviažeme. Huby vložené na hladinu niekedy klesnú ku dnu, niekedy ostanú plávať. Každopádne sa na vrchu v priebehu kvasenia vytvára nová huba. Niekedy rastie nová huba samostatne, niekedy rastie so staršou hubou v jednom celku.
- Plný pohár postavíme na tmavé miesto a necháme kvasiť (fermentovať) týždeň až 10 dní. Po tejto dobe nápoj scedíme do iného pohára a usadeninu, ktorá ostane na dne pohára, použijeme na ďalšiu dávku kombuchového nápoja opäť ako násadu.
SKLADOVANIE: nevystavujte teplote nad 30°C
KRAJINA PÔVODU: Česká Republika