Výrobca: Stevikom
Kód produktu: 3902
Dodanie: 1-3 dni
5.60€
Bez DPH: 4.67€

Množstvo

Kombucha násada (fungus) - alebo kultúra pre domácu výrobu kombuchy. Spomaľuje proces stárnutia, detoxikuje organizmus a pomáha zlepšovať trávenie.

Kombucha chutí podobne ako jablkový ocot alebo aj burčiak. Je veľmi osviežujúca. Obsahuje vysoké množstvo vitamínov, enzýmov, zdraviu prospešných minerálov a prirodzených kvasiniek.

ZLOŽENIE: fungus kombuchy v náleve živej kombuchy 

Neobsahuje chemické a konzervačné látky.

POUŽITIE:

  • Z 1 a 2 kopcovitých lyžíc voľne sypaného čaju alebo zo 4 sáčkov vylúhujeme 1 liter čaju. Môžeme použiť i zmes čiernych a zelených čajov.
  • Výluh osladíme 4 až 6 polievkovými lyžicami cukru alebo 2 lyžicami medu. Ak chcete znížiť obsah cukru, je možné použiť i lístky stevie (pri použití menšieho množstva cukru musíte počítať s tým, že kvasenie bude trvať dlhšie, min. 9 dní)
  • Do vysterelizovaného pohára nalejeme čajový výluh, rozpustíme cukor alebo med, prípadne osladíme sparenými listami stevie a necháme vychladnúť na izbovú teplotu (23 až 25°C). Pri nižších teplotách huba zle rástla.
  • Pridáme zakúpenú kultúru kombuchy, hrdlo pohára uzavrieme plátnom (látkou) a zaviažeme. Huby vložené na hladinu niekedy klesnú ku dnu, niekedy ostanú plávať. Každopádne sa na vrchu v priebehu kvasenia vytvára nová huba. Niekedy rastie nová huba samostatne, niekedy rastie so staršou hubou v jednom celku.
  • Plný pohár postavíme na tmavé miesto a necháme kvasiť (fermentovať) týždeň až 10 dní. Po tejto dobe nápoj scedíme do iného pohára a usadeninu, ktorá ostane na dne pohára, použijeme na ďalšiu dávku kombuchového nápoja opäť ako násadu.

SKLADOVANIE: nevystavujte teplote nad 30°C

KRAJINA PÔVODU: Česká Republika