Bez DPH: 3.92€
Sladenky sú výťažky z naklíčených obilnín. Najčastejšie sa používa jačmeň, ale existujú aj sladenky z obilnín bezlepkových. Celý proces ich výroby spočíva v namáčaní, klíčení a sušení.
Výhodou sladeniek je ich väčšia nutričná hodnota. Okrem cukrov obsahujú totiž aj bielkoviny, vitamíny a minerálne látky.
Z vitamínov je tu veľké množstvo niacínu, riboflavínu, vitamínu B6 a tiež thiamín a kyselina listová. Z minerálov – vápnik, sodík, horčík, fosfor, chlór, meď, mangán, selén a železo. Neobsahujú žiadne tuky ani cholesterol.
POUŽITIE: výborne sa hodia na pečenie, keďže podporujú kvasnú činnosť droždia a tým vznik objemu pečiva. Kôrke chleba dajú krásnu farbu a elasticitu. Zvyšujú trvanlivosť a stráviteľnosť.
ZLOŽENIE: jačmenný slad, pitná voda (žiadne konzervačné látky)
ALERGÉN: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100ML:
- Energia: 1350 kJ / 323kcal
- Tuky: 0,1 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g)
- Sacharidy: 74,6 g (z toho cukry: 61,0 g)
- Bielkoviny: 7,0 g
- Soľ: 0,01 g
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chlade. Po otvorení skladujte pri teplote do 10° C. (obsah môže mať na vrchu spenenie)
KRAJINA PÔVODU: Česko