Bez DPH: 7.42€
GHÍ (GHEE) - tradičné ajurvédske maslo BIO 220g, bez laktózy, bez gluténu
Ghí, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Ajurvédske maslo spracované podľa tradičnej ajurvédskej receptúry. Máte potravinovú intoleranciu na laktózu, či mliečne proteíny a máte radi maslo? Ghee by pre vás mohlo byť riešením. Ghee je vlastne maslo zbavené všetkých mliečnych súčastí a vody. Niekedy sa používa aj termín “vyčistené” maslo. Fantastická maslová chuť ghee, ktorá veru dodá iný rozmer mnohým jedlám.
Ghí sa pripravuje niekoľko hodín, vyžaduje teda dosť času i trpezlivosti. Pripravuje sa pomalým prepúšťaním (rozohrievaním v nádobe vo vodnom kúpeli) masla, kedy sa z neho odstraňuje voda a ostatné prímesi, až nakoniec zostane číry tuk žltej farby, ktorá má vyšší bod prepaľovania (200-250°C) než pôvodné maslo (150-180°C) a omnoho dlhšia trvanlivosť mimo chladničku.
Bez žiadných prísad. Neobsahuje MLIEČNY CUKOR ani MLIEČNU BIELKOVINU.
POUŽITIE: všade, kde potrebujeme vôňu a chuť masla, najmä na vyprážanie. Ghee má výbornú tepelnú stabilitu, nezhorí a nespečie sa Vám až do teploty cca 240°C sa neprepáli, nevznikajú ťažko stráviteľné tuky, urobí sa chrumkavá kôrka a vyprážané jedlo si môžete vychutnať bez toho, aby vám po ňom bolo ťažko. Potrite ním toasty, palacinky či na sucho opečené placky. Použite ho pri pečení zákuskov, buchiet, pečiva. Výborné na zeleninu a všade tam kde by ste použili aj maslo, napríklad ako základ na polievku, omáčku, na zápražku, ale môžeme ním obohatiť hotový pokrom na záver, na zjemnenie.
ZLOŽENIE: 99,9% BIO maslový tuk zo 100% BIO maslaDE BW08115 EG
ALERGÉN: mlieko
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100ML:
- Energia 3763kJ / 899kcal
- Tuky 99,9g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 65,8g)
- Sacharidy 0g (z toho cukry: 0g)
- Bielkoviny 0g
- Soľ 0g
SKLADOVANIE: pri izbovej teplote alebo v chlade
KRAJINA PÔVODU: Nemecko