Bez DPH: 3.53€
Kamut je prapôvodný druh pšenice, ktorý neprešiel procesom hybridizácie alebo genetických úprav. Jeho pestovanie nebolo dotknuté modernými poľnohospodárskymi postupmi a tak si zachoval svoje pôvodné vlastnosti.
Kamut predstavuje výbornú alternatívu ku všetkým pekárenským výrobkom, pri ktorých príprave sa používa bežná pšenica. Oproti pšenici vynikajú zrná kamutu dvojnásobnou veľkosťou a vyšším obsahom živín.
Má mimoriadne vysoký obsah selénu, nenasýtených mastných kyselín, zinku a horčíku.
PRÍPRAVA: zrná kamutu môžete variť v tlakovom (alebo pomalom) hrnci, pomlieť na čerstvú múku a používať na prípravu prvotriedneho chleba, pečiva a nekvasených placiek (zmiešaním s vodou a rýchlym opečením z oboch strán na panvici s nepriľnavým povrchom). Uvarené zrno (do rozpuku) môžeme konzumovať priamo alebo ho využiť na výrobu nátierok, fašírok a pod.
ZLOŽENIE: kamut bio (druh pšenice)
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 626 kJ / 385 kcal
- Tuky: 2,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g)
- Sacharidy: 70,0 g (z toho cukry: 2,0 g)
- Bielkoviny: 15,0 g
- Soľ: 0,01 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%
KRAJINA PÔVODU: Kanada