Raž ozimná BIO 500g Probio
1.50€
Bez DPH: 1.26€
Bez DPH: 1.26€
Raž je obilnina podobná pšenici. Môžete zrno namočiť a uvariť z neho kašu alebo zeleninové jedlo. Možno z neho i namlieť múku a kombinovať ju s pšeničnou na domáci chlieb.
Raž sa dá dobre uvariť po namočení. Odporúčame zrno namočiť aspoň cez noc. Je vhodné ho variť v tlakovom hrnci, pretože inak by mohlo stvrdnúť. Pečivo z raže je trochu tuhšie a cesto z neho horšie kysne, preto sa často kombinuje s pšenicou.
ZLOŽENIE: raž ozimná bio
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 522 kJ / 360 kcal
- Tuky: 1,6 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g)
- Sacharidy: 70 g (z toho cukry: 1,1 g)
- Vláknina: 13 g
- Bielkoviny: 9,7 g
- Soľ: 0,01 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
KRAJINA PÔVODU: EÚ
Súvisiace produkty