Bez DPH: 2.44€
Mliečna ryža je po uvarení mäkká a ľahko lepkavá a hodí sa ako príloha k omáčkam, do ryžových náplní, nákypov a ako závarka do polievok.
Ako názov napovedá, vyrábame z nej mliečnu ryžu, mixované dezerty a mletá sa hodí k príprave kašou.
PRÍPRAVA: 2 hrnčeky ryže prepláchneme v studenej vode a pridáme necelé dva hrnčeky studenej vody a soľ a zvoľna varíme do mäkka (cca 12 minút).
PRÍPRAVA MLIEČNEJ RYŽE: 3 hrnčeky ryže zalejeme 1 hrnčekom studenej vody a zvoľna varíme pod pokrievkou do mäkka (cca 12 minút) alebo kým sa voda nevyvarí. Potom pridáme necelé dva hrnčeky mlieka (alebo rastlinného nápoje), podľa chuti osladíme prírodným cukrom a za občasného miešania zvoľna varíme ďalších asi 10 minút do krémovej konzistencie. Ak je zmes príliš hustá, prilievame postupne mlieko (alebo rastlinný nápoj). Nakoniec môžeme pridať vajíčko vyšľahané v troche mlieka a krátko povariť. Dochutíme škoricou, vanilkou, maslom …
ZLOŽENIE: guľatozrnná ryža lúpaná bio
ALERGÉNY: -
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 504 kJ / 354 kcal
- Tuky: 0,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g)
- Sacharidy: 80,0 g (z toho cukry: 0,2 g)
- Vláknina: 1,0 g
- Bielkoviny: 6,7 g
- Soľ: 0,01 g
SKLADOVANIE: skladujte v suchu
KRAJINA PÔVODU: Taliansko