Bez DPH: 2.58€
Cícer je obilovina tvoriaca drobné hranaté zrnká nažltlej farby. Vyniká veľkou výživnou hodnotou (obsahuje okolo 30% bielkovín, 8% tuku, 44% uhlohydrátov, veľa vitamínov a minerálnych látok - najviac draslíka, vápnika, horčíka a mangánu).
PRÍPRAVA: Vzhľadom k tomu, že sa cícer pomalšie varí, doporučuje sa ho pred varením namočiť na 4-6 hodín do slanej vody. (Namáčanie v slanej vode urýchľuje mäknutie, zabezpečuje rovnomernosť varenia a zlepšuje chuťové vlastnosti cíceru). Potom sa slaná voda zleje, cícer sa zaleje obyčajnou vodou a uvarí sa - čo trvá asi 3 hodiny, v tlakovom hrnci 40 min. Konzumuje sa uvarený alebo pražený, používa sa ako príloha na prípravu pokrmov, základ výborných pomazánok a polievok.
ZLOŽENIE: cícer bio (hrach rímsky)
ALERGÉNY: môže obsahovať stopy lepku, orechov a sezamu
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 403 kJ / 336 kcal
- Tuky: 5,9 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g)
- Sacharidy: 44,0 g (z toho cukry: 3,1 g)
- Vláknina: 15,0 g
- Bielkoviny: 19,0 g
- Soľ: 0,06 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
KRAJINA PÔVODU: Turecko