Bezlepková zmes na obaľovanie. Pikantná ochutená zmes hrachu a bezlepkových obilnín, ktorá zdravšie nahradí trojobal. Je vhodná na zahustenie.
Hrach je veľmi sýty a výdatný, v kombinácii so zeleninou a obilninami poskytuje bielkoviny vysokej kvality a vďaka tomu je vhodný pre tých, ktorí nejedia mäso a mäsové výrobky.
PRÍPRAVA: Pri použití hrašky nie je potrebné pripravovať zápražku. Hrašku stačí zmiešať s vodou a 20 minút povariť. 1 lyžička zmesi Hraška (30g) zahustí 1,5 litra polievky. 50g zmesi Hraška zahustí 600ml omáčky.
ZLOŽENIE: hrach 70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), cesnak, soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia, chilli.
TIP NA RECEPT: recept na 4 porcie, 1 porcia-100 g. Zmiešame 100 g HRAŠKY a 150 ml vody na cestíčko (hustota redšia ako horčica). Naporcujeme 300 g zeleniny. Kúsky zeleniny namáčame v cestíčku. Kladieme ich do vyššej vrstvy rozpáleného oleja (160°C) a vysmážame.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1466kJ/347 kcal
- Tuky: 3,6 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,9 g)
- Sacharidy 57 g (z toho cukry: 1,9 g)
- Vláknina: 9,4 g
- Bielkoviny: 17 g
- Soľ: 2,5 g
- Draslík: 1400 mg
- Horčík: 70,8 mg
- Železo: 3,6 mg
- Zinok: 2,8 mg
SKLADOVANIE: skladujte na suchom mieste.
KRAJINA PÔVODU: Česká Republika