Bez DPH: 2.17€
Jemný kukuričný škrob v biokvalite. Je ideálny na zahustenie omáčok a zjemnenie pokrmov. Hodí sa na prípravu koláčov, tort, náplní, dezertov a ovocných omáčok.
ZLOŽENIE: kukuričný škrob bio
ALERGÉNY: môže obsahovať stopy mlieka a vajec
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 498 kJ / 353 kcal
- Tuky: 0,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g)
- Sacharidy: 87,0 g (z toho cukry: 0,0 g)
- Bielkoviny: 0,3 g
- Soľ: 0,0 g
RECEPTY:
- Návod na prípravu bábovky bez múky:
5 vajec, 150 g cukru, 1/4 l oleja, 200 g kukuričného škrobu, 2 pudingové prášky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, citrónovú kôru, vanilinovy cukor, štipku soli.
Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom, pridáme kukuričný škrob, pudingové prášky, prášok do pečiva, citrónovú kôru, vanilkový cukor a osolíme. Nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme.
- Návod na prípravu lineckých sladkostí:
150 g hladké múky, 100 g kukuričného škrob, 90 g práškového cukru, 140 g masla, 1 žĺtok, šťavu z 1/2 citróna.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Vyvaľkáme tenkú placku, vykrajujeme rôzne tvary a pečieme v stredne teplej rúre. Upečené placky spájame lekvárom a zdobíme čokoládovou polevou.
SKLADOVANIE: skladujte v suchu.
KRAJINA PÔVODU: Česká Republika