Bez DPH: 6.83€
Rastlina kuzu je vinný krík, (Puerarialobata). Jeho pôvod je v japonských horách.
Posilňujúci prostriedok, vhodný aj do kuchyne ako zahusťovadlo do omáčok, plniek ap.
Kuzu škrob je výnimočnej kvality s hladkou konzistenciou a neutrálnou arómou. Je prirodzene získaný z jednej z energeticky najsilnejších japonských rastlín.
POUŽITIE: 1 - 2 čajové lyžičky rozdrviť a pridať do studenej vody (cca. 250ml), pridajte do polievky, omáčky či pudingu. Povariť na slabom ohni pokiaľ hmota nezhustne.
ZLOŽENIE: mletý koreň stromu kuzu. (vyrába sa tradičným spôsobom bez použitie akýhkoľvek chemických látok)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 437kJ / 3398 kcal
- Tuky: 0g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g)
- Sacharidy: 85 g (z toho cukry: 0,0 g)
- Vláknina: 0,4 g
-
Soľ: 0,05 g
TIP: Jablkový Kuzu nápoj - chutný osviežujúci nápoj, vhodný aj pre makrobiotikov.
Na 2 porcie potrebujete:
- 1 jablko
- 2 šálky jablkovej šťavy
- 1 čl škorice (alebo kúsok celej škorice)
- 2 čl Kuzu
- hrozienka, brusnice, goji alebo iné sušené ovocie
Jablko nakrájajte na kúsky a povarte v jablkovej šťave cca 20 minút. Asi 10 minút pred koncom pridajte škoricu a sušené ovocie. Zložte z plameňa. V troche vody rozmiešajte Kuzu na pastu a pridajte do nápoja (keď sa nápoj už nevarí). Dobre rozmiešajte (aby sa nevytvorili hrudky) až do zhustnutia. Podávajte teplé.
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
KRAJINA PÔVODU: Japonsko