Bez DPH: 3.08€
Huby Shitake sa používajú najmä v japonskej kuchyni. Shitake obsahuje všetkých osem aminokyselín, veľmi dôležitých pre organizmus.
Majú nízku energetickú hodnotu, no ich výživová hodnota je vysoká.
POUŽITIE: Pred použitím je potrebné huby namočiť. Používajú sa podobne ako šampiňóny, na dochutenie pokrmov alebo ako úplná náhrada mäsa. Hodia sa aj do polievok, omáčok a šalátov. Shii-take sa môžu aj dusiť, vyprážať aj zapekať.
Treba mať však na pamäti, že čím dlhšie sa tepelne upravujú, tým menej hodnotných látok sa v nich zachová.
DÁVKOVANIE: Odporúčame použiť maximálne 1 hubu na osobu a deň.
ZLOŽENIE: Šiitake (Lentinus edodes)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1480 kJ/353 kcal
- Tuky: 1,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g)
- Sacharidy: 64,5 g (z toho cukry: 4,7 g)
- Bielkoviny: 19,5 g
- Soľ: 0,0222 g
SKLADOVANIE: Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 65 %.
KRAJINA PÔVODU: Japonsko