Bez DPH: 6.42€
TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)
Ak si chcete rezervovať daný produkt, zavolajte nám na číslo +421911449429 alebo napíšte email na info@biosen.sk a my vám ho rezervujeme.
Ďakujeme :)
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.
Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v
Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia
pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo
chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou
sa chlieb pokropí vodou.
Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z celozrnnej múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.
POUŽITIE: Z
Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne,
plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a
mnoho iných fajných receptov.
ZLOŽENIE: bio pšeničná celozrnná múka, voda, morská soľ
TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 166 kJ / 274kcal
- Tuky: 0,58 g
- Sacharidy: 58,8 g
- Bielkoviny: 8,56 g
- NaCl: 2,55 g
ALERGÉNY: lepok
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a v chladničke od 2 - 8 st. C. Výrobok je možné skladovať aj v mrazničke. Škvrny na povrchu výrobku vznikajú pri pečení a nie sú závadou.
OBSAH: 450g (3ks)
KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika
bez chemických prísad pre štíhlu líniu domáci výrobok
RECEPTY:
LAVAŠ PIZZA
suroviny: lavaš, kečup, šunka, zelené olivy, mozzarella, parmezán, čerstvá bazalka, oregano
príprava: Lavaš si vyskladáte v hrubšej vrstve, asi v 3-4 vrstvách (a je riadne chrumkavý), nanesiete hrubú vrstvu kečupu, šunku, olivy, mozzarella, trochu parmezán čerstvú bazalku a sušené oregano. Pečieme pri 180°C približne 20-25 minút. Dobrú chuť!
ČUČURIEDKOVÁ ŠTRÚDĽA
suroviny: lavaš, 250g nízkotučný jemný tvaroh, 100g chrumkávé arašidové maslo, sladidlo (trstinový cukor, javorový sirup, stévia), čučoriedky, vajíčko na potretie
príprava: Rúru predhrejeme na 180°C. Lavaš si založíme na polovicu. V miske vyšľaháme tvaroh s arašidovým maslom a dosladíme podľa chuti. Pripaveným krémom natrieme Lavaš. Posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Štrúdľu preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ju vajíčkom. Pečieme 15 minút. Dobrú chuť!