Výrobca: Laváš
Kód produktu: 260
Dodanie: 1-3 dni
8.40€
Bez DPH: 7.00€
Varianty

Množstvo

TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)

Ak si chcete rezervovať daný produkt, zavolajte nám na číslo +421911449429 alebo napíšte email na info@biosen.sk a my vám ho rezervujeme.

Ďakujeme :)

Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.

Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.

Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.

POUŽITIE: Z Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne, plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a mnoho iných fajných receptov.

ZLOŽENIE: bio špaldová múka, voda, soľ

TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 1 093 kJ / 257 kcal
  • Tuky: 0,22 g
  • Sacharidy: 52,41 g
  • Bielkoviny:  11 g
  • NaCl: 2,58 g

ALERGÉNY: lepok

SKLADOVANIE:skladujte v suchu a v chlade

OBSAH: 450g (3ks)

KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika


 

 

                         


bez chemických prísad            pre štíhlu líniu               domáci výrobok     



     

RECEPTY:

SLANÁ ŠTRÚDĽA

suroviny: lavaš špaldový, papriková nátierka, mozzarella, morčacia šunka, pekinská kapusta, žĺtok na potretie

príprava: Lavaš preložíme na polovicu, potieme paprikovou nátierkou podľa vlastného výberu, alebo použijeme kečup. Pridáte strúhaný syr mozzarella, morčaciu šunku a na vrch ešte pekinskú kapustu. Pekne zatočíme a vrch potrieme žĺtkom, dáme piecť na 180°C, 15 - 18 minút, dokonalá rýchla dobrota. Dobrú chuť!


 

 

MRIEŠKOVANÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍM

suroviny: lavaš špaldový, 300-350g tvarohu, 250g lesných čučoriedok, 2 vajcia, 1 banán

príprava: Preložíme Lavaš Špaldový na polovicu a podľa okrúhlej dosky vyrežeme kruh, ktorý dáme do 23cm okrúhlej formy. Z druhého Lavaša si vyrežeme tenké pásiky. Vymiešame plnku, vlejeme na Lavaš a na vrch poukladáme pásiky a mandle dáme piecť na 180°C, 35 minút. Môžete dať na chvíľu do chladničky. Dobrú chuť!