Bez DPH: 7.00€
TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)
Ak si chcete rezervovať daný produkt, zavolajte nám na číslo +421911449429 alebo napíšte email na info@biosen.sk a my vám ho rezervujeme.
Ďakujeme :)
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.
Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.
Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.
POUŽITIE: Z Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne, plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a mnoho iných fajných receptov.
ZLOŽENIE: bio špaldová múka, voda, soľ
TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 093 kJ / 257 kcal
- Tuky: 0,22 g
- Sacharidy: 52,41 g
- Bielkoviny: 11 g
- NaCl: 2,58 g
ALERGÉNY: lepok
SKLADOVANIE:skladujte v suchu a v chlade
OBSAH: 450g (3ks)
KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika
bez chemických prísad pre štíhlu líniu domáci výrobok
RECEPTY:
SLANÁ ŠTRÚDĽA
suroviny: lavaš špaldový, papriková nátierka, mozzarella, morčacia šunka, pekinská kapusta, žĺtok na potretie
príprava: Lavaš preložíme na polovicu, potieme paprikovou nátierkou podľa vlastného výberu, alebo použijeme kečup. Pridáte strúhaný syr mozzarella, morčaciu šunku a na vrch ešte pekinskú kapustu. Pekne zatočíme a vrch potrieme žĺtkom, dáme piecť na 180°C, 15 - 18 minút, dokonalá rýchla dobrota. Dobrú chuť!
MRIEŠKOVANÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍM
suroviny: lavaš špaldový, 300-350g tvarohu, 250g lesných čučoriedok, 2 vajcia, 1 banán
príprava: Preložíme Lavaš Špaldový na polovicu a podľa okrúhlej dosky vyrežeme kruh, ktorý dáme do 23cm okrúhlej formy. Z druhého Lavaša si vyrežeme tenké pásiky. Vymiešame plnku, vlejeme na Lavaš a na vrch poukladáme pásiky a mandle dáme piecť na 180°C, 35 minút. Môžete dať na chvíľu do chladničky. Dobrú chuť!