Výrobca: Laváš
Kód produktu: 258
Dodanie: 1-3 dni
4.10€
Bez DPH: 3.42€
Varianty

Množstvo

TENTO TOVAR JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ LEN V PREDAJNI (ide o chladený tovar)

Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta.

Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Veľké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.

Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou.

POUŽITIE: Z Lavaša si môžete pripraviť: štrúdlu (slanú, sladkú), koláč, lasagne, plnku do kačice, pizzu, wrap, palacinky, paniny, lievance, kremeš a mnoho iných fajných receptov.

ZLOŽENIE: bio špaldová múka, voda, soľ

TIP: ak lavaš stvrdne, stačí ho prokropiť vodou, aby opäť získal svoju jemnosť.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 1 185 kJ / 279kcal
  • Tuky: 0,68 g
  • Sacharidy: 56 g
  • Bielkoviny:  12 g
  • NaCl: 2,67 g

ALERGÉNY: lepok

SKLADOVANIE: skladujte v suchu a v chlade

OBSAH: 450g (3ks)

KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika


 

 

                         


bez chemických prísad            pre štíhlu líniu               domáci výrobok     



RECEPTY:

LAVAŠ PIZZA

suroviny: lavaš, kečup, šunka, zelené olivy, mozzarella, parmezán, čerstvá bazalka, oregano

príprava: Lavaš si vyskladáte v hrubšej vrstve, asi v 3-4 vrstvách (a je riadne chrumkavý), nanesiete hrubú vrstvu kečupu, šunku, olivy, mozzarella, trochu parmezán čerstvú bazalku a sušené oregano. Pečieme pri 180°C približne 20-25 minút. Dobrú chuť!

 

ČUČURIEDKOVÁ ŠTRÚDĽA

suroviny: lavaš, 250g nízkotučný jemný tvaroh, 100g chrumkávé arašidové maslo, sladidlo (trstinový cukor, javorový sirup, stévia), čučoriedky, vajíčko na potretie

príprava: Rúru predhrejeme na 180°C. Lavaš si založíme na polovicu. V miske vyšľaháme tvaroh s arašidovým maslom a dosladíme podľa chuti. Pripaveným krémom natrieme Lavaš. Posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Štrúdľu preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ju vajíčkom. Pečieme 15 minút. Dobrú chuť!