Bez DPH: 1.51€
Pšeničná celozrnná múka je vhodná na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov.
Pšenica potravinárska vznikla dlhodobým vývojom a šľachtením z pôvodných foriem pšenice jednozrnnej a dvojzrnnej. V dlhej histórii ich postupne nahradzovala a dnes je kráľovnou obilnín. Predstavuje najdôležitejšiu chlebovú obilninu.
Živiny z celého zrna zostávajú zachované v celozrnných múkach.
Kúpou tohto produktu podporujete ekologické poľnohospodárstvo na Slovensku.
POUŽITIE: múka je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov, a rôznych iných dobrôt.
TIP: celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.
ZLOŽENIE: bio pšeničná celozrnná múka hladká
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 336 kJ / 319 kcal
- Tuky: 2,08 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,32 g)
- Sacharidy: 71,03g (z toho cukry: 0,70 g)
- Vláknina: 9,06 g
- Bielkoviny: 11,55g
- Soľ: 0,04 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika