Výrobca: Probio
Kód produktu: 1833
EAN 8595582420817
Dodanie: zvyčajne 1-3 dni
2.90€
Bez DPH: 2.44€
Varianty

Množstvo

Ekologická chlebová múka vyrobená vzo pšenice pochádzajúcej z certifikovaného biologického poľnohospodárstva. Ideálna na pečenie chleba, žemlí, bagiet, pizze, ciest či sladkého pečiva. Zachováva prirodzené výživové látky. Vhodná pre domáce pekárne aj rúry.

ZLOŽENIE: 100 % pšeničná múka chlebová BIO * (produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva)

ALERGÉNY: lepok

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 1 494 kJ / 353 kcal 
  • Tuky: 1,7 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g)
  • Sacharidy: 69 g (z toho cukry: 1,7 g)
  • Vláknina: 4,2 g
  • Bielkoviny: 13g
  • Soľ: 0 g

SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.

KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika


TIP: Špaldové linecké cukrovinky

Ingrediencie:

  • 250 g BIO špaldovej chlebovej múky

  • 150 g masla (mäkkého, nie rozpusteného)

  • 80 g práškového cukru (ideálne trstinového)

  • 1 ks žĺtok

  • 1 PL vanilkového cukru (napr. od Natural Jihlava ????)

  • kôra z ½ BIO citróna (voliteľne)

  • štipka soli

Na zlepenie a ozdobu:

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V mise zmiešaj mäkké maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtok a citrónovú kôru.

    • Postupne prisyp špaldovú múku a štipku soli.

    • Vypracuj hladké cesto (najlepšie rukou alebo kuchynským robotom s hákom).

    • Zabaľ do potravinovej fólie a nechaj odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc).

  2. Vykrajovanie:

    • Cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske na hrúbku cca 3–4 mm.

    • Vykrajuj tvary – polovicu ako spodky, druhú s dierkou uprostred.

  3. Pečenie:

    • Peč pri 170 °C (horný/dolný ohrev) cca 7–9 minút, kým okraje mierne nezružovejú.

    • Dávaj pozor, špaldová múka rýchlejšie tmavne ako pšeničná.

  4. Zlepenie:

    • Spodky natri džemom a prikry vrchnou časťou s dierkou.

    • Nakoniec posyp práškovým cukrom.