Bez DPH: 2.44€
Ekologická chlebová múka vyrobená výhradne z pšeničnej špaldy pochádzajúcej z certifikovaného biologického poľnohospodárstva. Ideálna na pečenie chleba, žemlí, bagiet, pizze, ciest či sladkého pečiva. Zachováva prirodzené výživové látky a má jemnú orieškovú chuť. Vhodná pre domáce pekárne aj rúry.
ZLOŽENIE: 100 % špaldová múka chlebová BIO * (produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva)
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 484 kJ / 351 kcal
- Tuky: 1,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g)
- Sacharidy: 69 g (z toho cukry: 1,5 g)
- Vláknina: 4,9 g
- Bielkoviny: 13g
- Soľ: 0 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
KRAJINA PÔVODU: Slovenská Republika
TIP: Špaldové linecké cukrovinky
Ingrediencie:
-
250 g BIO špaldovej chlebovej múky
-
150 g masla (mäkkého, nie rozpusteného)
-
80 g práškového cukru (ideálne trstinového)
-
1 ks žĺtok
-
1 PL vanilkového cukru (napr. od Natural Jihlava ????)
-
kôra z ½ BIO citróna (voliteľne)
- štipka soli
Na zlepenie a ozdobu:
- práškový cukor na posypanie
Postup:
-
Príprava cesta:
-
V mise zmiešaj mäkké maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtok a citrónovú kôru.
-
Postupne prisyp špaldovú múku a štipku soli.
-
Vypracuj hladké cesto (najlepšie rukou alebo kuchynským robotom s hákom).
-
Zabaľ do potravinovej fólie a nechaj odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc).
-
-
Vykrajovanie:
-
Cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske na hrúbku cca 3–4 mm.
-
Vykrajuj tvary – polovicu ako spodky, druhú s dierkou uprostred.
-
-
Pečenie:
-
Peč pri 170 °C (horný/dolný ohrev) cca 7–9 minút, kým okraje mierne nezružovejú.
-
Dávaj pozor, špaldová múka rýchlejšie tmavne ako pšeničná.
-
-
Zlepenie:
-
Spodky natri džemom a prikry vrchnou časťou s dierkou.
-
Nakoniec posyp práškovým cukrom.
-