Bez DPH: 1.92€
Holý ovos v biokvalite. Nemá okolo zrna obaly ako bežný ovos, nazývajú ho „európska ryža".. V kuchyni ho využijete podobne ako ryžu. Ide o druh trávy s jedlými zrnami, ktorá sa prvýkrát objavila v Číne a Mongolsku. Táto rastlina nemá obaly zrna zrastené s obilkou. Obilka sa pri zbere z obalov uvoľní a zostane „nahá", podobne, ako je to pri pšenici alebo raži.
TIP: Ovos je dobre pred varením na noc namočiť, skrátite tým dobu varenia. Na druhý deň varte ovos v novej čistej vode.
Ovos má vysoký obsah biologicky hodnotných bielkovín, tuku, priaznivé zloženie sacharidov a vysoký obsah ľahko rozpustnej vlákniny, vitamín B, E a minerálne látky. Ovsený škrob sa vstrebáva pomaly, takže jedlá z ovsa sú zdrojom pomaly a rovnomerne sa uvolňujúcej sa energie.
ZLOŽENIE: ovos nahý bio
ALERGÉNY: lepok
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1 519 kJ / 361 kcal
- Tuky: 7,1 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,2 g)
- Sacharidy: 56,0 g (z toho cukry: 1,5 g)
- Vláknina: 11,0 g
- Bielkoviny: 13,0 g
- Soľ: 0,01 g
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
KRAJINA PÔVODU: EÚ