Bez DPH: 3.25€
Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení.
Vhodné aj na výrobu masla zo semienok alebo rastlinného mlieka. Tradičná súčasť slovenskej kuchyne.
POUŽITIE: hodí sa na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty.
TIP: semienka maku môžete využiť rôzne. Môžete ich namáčať, čo trvá približne osem hodín. Tiež ich môžete pražiť, dosiahnete tak u nich intenzívnejšiu vôňu. Dokonca z nich možno vyrobiť chutné mlieko alebo maslo. Mak nemožno úplne rozmixovať, takže maslo nebude úplne hladké. Pri jeho výrobe pridajte vždy dve lyžice iného tuku na 100 g maku.
ZLOŽENIE: mak modrý bio
UPOZORNENIE: môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu
ALERGÉNY: -
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 2 167 kJ / 518 kcal
- Tuky: 42,0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,9 g)
- Sacharidy: 4,2 g (z toho cukry: 2,3 g)
- Vláknina: 20,0 g
- Bielkoviny: 20,0 g
- Soľ: 0,05 g
KRAJINA PÔVODU: Turecko