Bez DPH: 3.36€
Huby Shitake sa používajú najmä v japonskej kuchyni. Shitake obsahuje všetkých osem aminokyselín, veľmi dôležitých pre organizmus.
Majú nízku energetickú hodnotu, no ich výživová hodnota je vysoká.
POUŽITIE: Pred použitím je potrebné huby namočiť na cca 60minút. Pred ďalším použitím varte hubu vo vode min. 10 minút, vodu vylejte.
- používajú sa podobne ako šampiňóny, na dochutenie pokrmov alebo ako úplná náhrada mäsa. Hodia sa aj do polievok, omáčok a šalátov. Shii-take sa môžu aj dusiť, vyprážať aj zapekať.
DÁVKOVANIE: odporúčame použiť maximálne 1 hubu na osobu a deň.
ZLOŽENIE: húževnatex jedlý (šíí-take) - (Lentinus edodes), antioxidant: oxid siričitý
UPOZORNENIE: súčasťou balenia je vrecko s pohlcovačom kyslíka, ktoré nie je určené na konzumáciu
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
- Energia: 1099kJ/264 kcal
- Tuky: 2,2g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,8g)
- Sacharidy: 23g (z toho cukry: <0,5g)
- Bielkoviny: 18 g
- Soľ: 0,03 g
SKLADOVANIE: Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 65 %.
KRAJINA PÔVODU: Čína