Výrobca: Clearspring
Kód produktu: 203
EAN 5021554000747
Dodanie: 1-3 dni
7.30€
Bez DPH: 6.08€

Množstvo

Najkvalitnejšie dostupné MISO, ktoré bolo vyrobené japonskými majstrami s niekoľkogeneračnou tradíciou. Miso bolo kvalitne fermentované až po dobu 12 mesiacov a následne balené. Pomalá fermentácia ma za následok komplexnú chuť ako aj prítomnosť piatej "chuti" - umami.

Výrazná krémová chuť, jemne sladko slané. 

POUŽITIE: pri príprave rôznych omáčok, nátierok, dipov. Ideálne použiť aj pri zemiakovej kaši a rôznych krémových polievkách. Vhodné použiť aj namiesto rôznych mliečnych dodatkov alebo smotany pri varení. Farba misa môže byť rôzna, závisí od odrody surovín ako aj ročného obdobia fermentácie.

ZLOŽENIE: *ryža 42%, *celé sójové bôby 21%, morská soľ, voda. *z ekologického poľnohospodárstva - BIO.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:

  • Energia: 695kJ / 165kcal
  • Tuky: 3,4g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,2g)
  • Sacharidy: 27g (z toho cukry: 23g)
  • Vláknina: 2,1g
  • Bielkoviny: 7,5g
  • Soľ: 4,9g
KRAJINA PÔVODU: Japonsko


RECEPT:

KYOTO POLIEVKA S BIELYM MISOM

Jednoduchý, chutný a aromatický recept na podporu trávenia a zníženie cholesterolu :o)

  • 3 kúsky riasy Kombu
  • 3 huby shitake
  • 1L (4 šálky) studenej vody
  • 1 tofu nakrájané na kocočky
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 2 polievkové lyžice Sladkého bieleho Misa

Ako dekorácia na hotovú polievku: žerucha, petržlenová vňať alebo pásiky mrkvy

Do hrnca dajte riasu kombu, huby shitake a vodu a nechajte namáčať 15 minút. Priveďte k varu, stiahnite trochu plameň a poduste 10 minút. Vyberte riasu Kombu aj shitake huby a odložte si ich na ďalšie použitie (môžete ich nakrájať a povariť s fazuľou alebo zeleninou). Do pripraveného vývaru pridajte tofu a nakrájanú cibuľku a povarte 2 minúty. Odstavte z ohňa. Zrieďte si miso s trochou vývaru a pridajte do ho polievky. Pred podávaním nechajte ešte chvíľu postáť.