Bez DPH: 5.83€
Shoyu je tradičná sójová omáčka vyrábaná zo sójových bôbov, pšenice a fermentačného činidla. Má výraznú arómu a ľahko sladkastú chuť. V malom množstve prehĺbi a zvýrazní chuť akéhokoľvek pokrmu.
Pochádza z Číny a má už 2 800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a teraz je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou lacnou „sójovou omáčkou" nemá ale nič spoločné.
Shoyu neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží
chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k
finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné
pravidlo.
- vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
- tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
-
tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.
ZLOŽENIE: voda, sojové bôby* 19 %, pšenica*, jedlá morská soľ 12,2 %, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100ML:
- Energia: 264 kJ / 62 kcal
- Tuky: 0,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g)
- Sacharidy: 6,2 g (z toho cukry: 0,0 g)
- Bielkoviny: 8,8 g
- Soľ: 12,2 g
ALERGÉNY: lepok, sója
SKLADOVANIE: skladujte pri teplote do 25 °C.
KRAJINA PÔVODU: Japonsko