Bez DPH: 5.75€
Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží
chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k
finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné
pravidlo.
- vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
- tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
-
tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.
ZLOŽENIE: voda, sójové bôby* 33 %, jedlá soľ morská 15,4 % destilované Sake* (voda, ryža*, jedlá soľ, fermentačné činidlo: Aspergillus oryzae), pražené sójové bôby* 2,5 %, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Môže obsahovať glutén. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100ML:
- Energia: 234 kJ / 56 kcal
- Tuky: 0,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g)
- Sacharidy: 6,0 g (z toho cukry: 0,0 g)
- Bielkoviny: 8,2 g
- Soľ: 13,0 g
ALERGÉNY: sója
SKLADOVANIE: skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte čo najskôr.